

Εστιατόριο
Η Ιστορία μας
Το όνομα «Παραστιές» γεννήθηκε από τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες στις κουζίνες της εξοχής του χωριού μας. Με ρίζες στην οικογενειακή παράδοση και τα μαγειρέματα στη φωτιά, αντλήσαμε έμπνευση από τα αυθεντικά υλικά της κρητικής γης και θάλασσας.
Από την πρώτη στιγμή, για εμάς η φωτιά ήταν μονόδρομος. Είναι ο τρόπος που μάθαμε να ψήνουμε, ο τρόπος που τα υλικά αναδεικνύουν όλη τη δύναμη της γεύσης τους. Είναι οι μυρωδιές και οι γεύσεις που μας συντρόφευαν από τα παιδικά μας χρόνια.
Από την αρχή επιλέξαμε να συνεργαστούμε με μικρές φάρμες, ντόπιους παραγωγούς και παραδοσιακά τυροκομεία εξασφαλίζοντας την ποιότητα των πρώτων υλών μας. Όπως παλιά, όταν ο ένας έδινε στον άλλον το καλύτερο που είχε, με εμπιστοσύνη και αγάπη για την αγνή πρώτη ύλη.
Έτσι ξεκίνησε η ιστορία μας, το 1999, όταν ανάψαμε την πρώτη μας φωτιά στο Ηράκλειο, μια φωτιά που παραμένει ζωντανή, μέχρι και σήμερα, προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες.
Νεοκλασικό
κτίριο
του 1903
Ο Χώρος μας
Στο κέντρο του Ηρακλείου, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Κρητικού Πελάγους, οι Παραστιές στεγάζονται σε ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο με ξεχωριστή αρχιτεκτονική και ιστορική αξία. Χτισμένο το 1903, πάνω στα θεμέλια ενός αρχαίου βενετσιάνικου προμαχώνα, κουβαλά την ιστορία και την αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου και την ενσωματώνει σε κάθε εμπειρία που ζει ο επισκέπτης.
Μόλις περάσετε το κατώφλι, η ατμόσφαιρα του χώρου θα σας συνεπάρει. Στο επίκεντρο δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα με τις παραστιές, εκεί όπου η τέχνη της μαγειρικής κλέβει τα βλέμματα και προκαλεί τις αισθήσεις. Η εμπειρία ολοκληρώνεται στο μπαλκόνι και την αυλή, όπου η θαλασσινή αύρα χαρίζει μια αίσθηση γαλήνης, κάνοντας κάθε στιγμή σας εδώ αξέχαστη.
Στόχος μας δεν είναι μόνο να προσφέρουμε εξαιρετικό φαγητό, αλλά να σας υποδεχτούμε με την ζεστασιά της οικογενειακής φιλοξενίας. Ο Chef patron Χάρης Παπαδάκης και η ομάδα του βρίσκονται εδώ για να σας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο αυθεντικών γεύσεων και απολαυστικών εμπειριών.
Η Γαστρονομία μας
Η φωτιά – το στοιχείο που μεταμορφώνει κάθε πρώτη ύλη σε μια μοναδική γευστική εμπειρία. Ξύλα και βότανα, διαλεγμένα με προσοχή και μεράκι, χαρίζουν στα πιάτα μας αρώματα που ξυπνούν μνήμες και γεννούν συναισθήματα.
Η παιδεία, η γνώση και η αγάπη για τη μαγειρική αποτελούν τα θεμέλια της φιλοσοφίας μας.
Κάθε πρώτη ύλη επιλέγεται με σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα, δημιουργώντας ένα γαστρονομικό ταξίδι από το σήμερα στο χθες. Εκεί όπου οι σύγχρονες τεχνικές συναντούν τη παραδοσιακή κουζίνα, δημιουργώντας ένα ταξίδι γεύσεων και αναμνήσεων.
Κρασί & Αποστάγματα
Η κάβα μας φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή από νεωτεριστικά κρασιά και εκλεκτά κρητικά αποστάγματα, δημιουργώντας το ιδανικό συνδυασμό σε κάθε πιάτο.
Με τη βοήθεια του Chef Patron Χάρη Παπαδάκη, κάθε επιλογή γίνεται μια γευστική ανακάλυψη, αναδεικνύοντας τις μοναδικές νότες του κρασιού μέσα από την τέχνη του φαγητού.